Eurosko

Brukerveiledning

DatabeatOMNI - Publisering og overvåkning

Hva er DatabeatOMNI?

Academy

Hjelpesenter

Eurosko Kanalstruktur

Kampanjer

Hvordan endre kanal på en skjerm?

Operasjonell Drift

Skjermer som ikke har kontakt med internett.

Hva er DatabeatOMNI?

For å begynne kan vi beskrive kort hva nettopp DatabeatOMNI er. DatabeatOMNI er en web-basert skjermpubliserings løsning utviklet for å hjelpe bedrifter og organisasjoner fortelle sin historie. Les mer om dette her

Bli kjent med funksjonene og løsningen

For å gå litt mer inn på funksjonene i DatabeatOMNI, så har vi laget en artikkel som beskriver de grunnleggende funksjonene i løsningen. Her tar vi for oss Media, Lokasjoner og Brukere, hva disse representerer og hvilke funksjoner som er tilgjengelig for hver enkelt fane. Dette kan være en fin artikkel for å få en kjapp gjennomgang av det fundamentale i løsningen. Les mer her

Academy

Vi har også en Academy nettside som tar fokus på enkelte elementer og funksjoner i løsningen. Her tar vi for oss alt fra "Hvordan man oppretter en kanal" til "Hvordan man kan administrere brukere". Ta gjerne en titt innom for å se om det er noen videoer som tar for seg akkurat det du lurer på. Se video her

Hjelpesenter

Er det spesifikke ting du lurer på, skriver vi også artikler og brukerveiledninger. Bruk support.databeat.net og søk etter det som kan være relevant å vite mer om.

Eurosko Kanalstruktur

Eurosko bruker spillelister i de ulike kanalene for å enkelte dele og følge innhold fra én kanal til flere kanaler. De kanalene som distribuerer alt innhold ut til de andre heter - Eurosko Norge Master og - Eurosko Sverige Master. I disse kanalene ligger det flere spillelister for hver enkelt avdeling; Herre, Dame, Barn, Kasse og Fasade.

På denne måten vil alt av innhold bli publisert i én kanal. Spillelistene fra denne kanalen deles ut til de andre kanalene.

Som et eksempel kan vi ta for oss Herre. Spillelisten Norge - Herre (Delt Spilleliste) fra Master sendes ut til kanalen - Eurosko Norge Standard - Herre. Det vil si at alt innhold, publiseringsdato, utløpsdato, innstillinger og eventuelt skjermdesign fra spillelisten i Master kanalen automatisk vil bli distribuert ut til kanalen - Eurosko Norge Standard - Herre. Denne kanalen tildeles så på alle skjermer i butikkene som er i avdelingen Herre.

For mer informasjon om spillelister, deling og følging av innhold kan dere se på Academy video for Playblocks / Spillelister.

Kampanjer

I forbindelse med kampanjer kan man bruke Fra Dato og Til Dato for å sette ønsket periode på en fil som blir publisert i en kanal. Hvis man ikke ønsker at filen skal utgå, fjerner man markering for Til Dato. Når man ønsker å fjerne filen, så man man markere filen fra publiser-fanen og trykke på for å slette.

Når det gjelder kampanjer som kun skal gå for spesifikke lokasjoner og butikker, så må man opprette en ny kanal.

1. Gå til Media
  2. Trykk på +
  3. Skriv inn navn på kanal og trykk Lagre

La oss si at denne kanalen skal abonnere på innhold for Master Herre, men også ha en egen spilleliste for særegent innhold for utvalgte lokasjoner.

1. Velg den lagde kanalen
  2. Trykk på Generelt
  3. Trykk på spillelisten (Default Playblock)
  4. Trykk på ikonet for lenken (Følg)
  5. På høyre side er det en liste over tilgjengelige delte spillelister. Skriv "Herre" og velg Delt spilleliste for Herre og trykk på Lagre

Nå har vi opprettet ny kanal, og satt første spilleliste til å hente inn innhold fra Master Herre. For å opprette en ny spilleliste gjør vi følgende:

1. I fanen for Generelt går vi nederst til høyre
  2. Trykk på +
  3. Velg om dette skal være en standard spilleliste, hvor man publiserer innhold direkte i spillelisten eller om det skal være en spilleliste som skal hente inn fra en spilleliste under Master som for eksempel heter Kampanje.

Når man trykker lagre, så vil man ha én kanal med to spillelister; en for Herre og en for kampanje. I dette eksempelet har jeg valgt å bruke en standard spilleliste, hvor innhold publiseres direkte i den spillelisten, uten at det går gjennom Master kanalen.

Innhold for kampanje kan da publiseres direkte inn i denne spillelisten. Tildel så denne kanalen på de skjermene for de lokasjonene som skal ha kampanjen.

Hvordan endre kanal på en skjerm?

En skjerm har mulighet til å vise alle kanalen som er registrert under Media. Det er to måter å endre kanal på en skjerm:

• Med fjernkontroll
    • Trykk CH på fjernkontrollen
    • Bruk piltaster på fjernkontrollen for å navigere gjennom listen
    • Bekreft kanal med knappen i midten av pilene
  • Fra DatabeatOMNI
    • Gå til Lokasjoner
    • Velg lokasjon
    • Trykk OMNIplayer
    • Dobbeltklikk på skjermen i den avdelingen man vil endre kanal på

• Velg kanal fra listen på høyre, og trykk på lagre for å endre kanal

Tags

Tags kan bli brukt for å legge inn brukere, lokasjoner og kanaler inn i grupper. Dette kan bli brukt i forbindelse med tilgangsstyring til brukere, men også for å enklere søke opp en gruppe lokasjoner, for å for eksempel endre kanal til kampanje for disse lokasjonene.

• Gå til Lokasjoner
  • Velg Lokasjon

Trykk på feltet Add a tag for å legge til en tag. Trykk på Lagre når taggen er skrevet inn.

Man kan bruke tags for å søke opp kanaler og lokasjoner som tilhører samme gruppe. På denne måten kan man enkelt få en oversikt over alle som tilhører denne gruppen.

Operasjonell Drift

For å se om alle skjermer til en lokasjon er online og rapporterer til DatabeatOMNI, så kan man velge en lokasjon og trykke på OMNIplayer. Man kan også søke opp alle skjermer fra hovedlokasjonen Eurosko Moss. Velg så View all OMNIplayers. Ved grønt ikon er alt bra, men ved oransje ikon, så indikerer dette at skjermen har mistet kontakt.

Skjermer som ikke har kontakt med internett.

En skjerm som ikke har kontakt, vil heller ikke kunne oppdatere til nytt innhold som blir publisert. Denne vil bare fortsette å spille av det innholdet den hadde før den mistet kontakt.

Det er som regel to årsaker til at en skjerm blir oransje i overvåkningen; At skjermen er avslått eller at skjermen har mistet nettverkstilkobling. Ved nettverksproblemer må butikken fysisk se til at skjermen er tilkoblet nettverk. Les mer om hvordan man kan se til om skjermen er tilkoblet nettverk her

For å koble til nettverk, må butikken legge inn Eurosko sitt nettverk manuelt. Dette er et skjul nettverk, som er bestemt av Eurosko, noe som gjør det litt mer vrient med tanke på tilkobling.

Følgende veiledning kan bli brukt for å koble til nettverk:

1. Menu på fjernkontrollen
  2. Network
  3. Network Settings
  4. Velg mellom trådløst eller kablet
  5. Ved trådløst: Velg «Add a network» og legg nettverket.

Eurosko Nettverk:
SSID: ****

Pwd: ****

Kryptering: WPA2PSK (AES)

Når skjermen er tilkoblet nettverk, kan man starte applikasjonen igjen for visning av innhold:
  1. Trykk HOME
  2. Velg Databeat SSP (Nederst til venstre på verktøylinjen)

Det kan ta noe tid før nytt innhold vises på skjerm, da dette må lastes ned først.