Hvordan koble til OMNIplay3 på møterommet?

I denne artikkelen beskriver vi hvordan du enkelt kan få ditt innhold og informasjon på møteromsskjermen når møterommet er ledig - og likevel ha en brukervennlig og enkel tilkobling av PC eller andre enheter når noe skal vises på skjermen.

Mange vi snakker med ønsker at møteromsskjermen skal spille av innhold når møterommet er ledig og når skjermen ikke er i bruk. I den sammenheng er naturligvis det første kriteriet for suksess at det skal være enkelt å koble til PC eller andre enheter for å vise sitt eget innhold på møteromsskjermen.

Dette trenger du

• 1 stk OMNIplay3 - Strømadapter og HDMI-kabel følger med i esken).
  • 1 stk HDMI-kabel - for tilkobling til PC/andre enheter, typisk en lengre kabel.
  • 1 stk Møteromsskjerm - som støtter Auto Source Switching og har to HDMI-innganger.

Hvilken møteromsskjerm du har avgjører fort hvilke muligheter du har, men de fleste støtter noe som heter "Auto Source Switching". Det gjør det mulig å bestemme at skjermen skal eksempelvis prioritere kabelen som er tilkoblet HDMI1 fremfor HDMI2. Kobler du din egen PC på HDMI1 og OMNIplay3 på HDMI2, så er du mer eller mindre ferdig! Dette er en funksjon som du finner og kan aktivere i menyen til skjermen med fjernkontroll.

Slik gjør du det

Hvilken møteromsskjerm du har avgjør hva du finner i menyen av funksjoner og hva du kan gjøre med den. Vi tar utgangspunkt i proffskjermer fra Samsung i denne artikkelen.

Trinn 1

Sjekk at skjermen din har to HDMI-innganger først. Du kan evt. bruke DisplayPort-innganger også. Sjekk at skjermen støtter Auto Source Switching / Source Prioritization ved å bruke fjernkontrollen og se på innstillingene i menyen. På de fleste proffskjermene fra Samsung finner du innstillingene under Menu/System/Auto Source Switching.

• Auto Source Switching: ON
  • Primary Source Recovery: ON
  • Primary Source: HDMI1
  • Secondary Source: HDMI2
Møteromskjerm tilkobling

Da skal alt være klart og vi kan koble til OMNIplay3 og en kabel for PC eller andre enheter som skal vises på skjermen.

Trinn 2

Koble OMNIplay3 og den medfølgende HDMI-kabelen sammen. Så kobler du den andre enden av HDMI-kabelen til skjermen sin inngang merket HDMI2.

Trinn 3

Koble den andre HDMI-kabelen til møteromsskjermens inngang merket HDMI1 og trekk den dit du ønsker for tilkobling av PC og andre enheter.

Da er du ferdig! Test gjerne hvordan skjermen responderer og at du har husket alle innstillingene. Du kan forvente at det tar ca. 1-5 sekunder før PCen din vises på skjermen etter at du kobler til. Og det tar ca. 5-10 sekunder før OMNIplay3 vises på skjermen igjen.

Det finnes selvfølgelig andre og noen bedre måter å gjøre dette på, som med alt annet, men dette er en svært kostnadseffektiv måte å få innhold fra DatabeatOMNI på møteromsskjermen når den ikke er i bruk.

NB! Ved bruk av DisplayPort-kabler eller DisplayPort-adapter på HDMI-kabelen kan det oppstå utfordringer fordi DisplayPort er et "aktivt" signal, så skjermen tror den er på hele tiden. Tar du eksempelvis av DisplayPort-adapteret fungerer det igjen.

Håper du lærte noe nytt! Opplever du problemer eller har spørsmål er det bare å ta kontakt via chat, kontaktskjema eller support@databeat.net.