Hvordan kan man lage egen oppslagstavle med OMNIboard ?

Databeat OMNIboard er en elektronisk oppslagstavle. På en fritt valgt bakgrunn kan man selv enkelt legge til ulike "widgets", ruteinfo, vær, nyheter, bilder og tekst og sende innholdet til en egen skjerm, PC eller Tablet.

NB! Databeat OMNIboard er Gratis frem til 1. September 2020.

Oversikt

Hva er Databeat OMNIboard

Databeat OMNIboard er bygget på publiserings-platformen DatabeatOMNI, men spesifikt som en Oppslagstavle tjeneste. Bakgrunnen er et statisk bilde/grafikk, som man selv velger eller laster opp sin egen, og på denne kan man legge ulike "widgets" som dekker ulike informasjonsbehov. Eksisterende widgets kan benyttes, og disse vil bli løpende bli oppdatert og nye legges til. Eksempler på widgets kan være rutetider fra EnTur, Værinfo, nå, idag og denne uken, egne bilder og tekster og nyheter i form av videokanaler og såkalte RSS-feeds.

OMNIboard leveres som en tjeneste både for konsumenter og bedrifter. De fungerer funksjonelt på samme måte, men vil ha litt ulike widgets som reflekterer ulike behov.

Grensesnittet er enkelt og oversiktlig. Man velger widget fra et panel og drar dette over på den virtuelle skjermen som viser en preview av oppslagstavlen. De enkelte widgets kan justeres, både posisjon og størrelse.

OMNIboard_widget_stickynote_fullscreen_scale

Hvordan skaffer jeg meg Databeat OMNIboard

Databeat OMNIboard er i prinsippet en todelt applikasjon; en modul for administrasjon, design/layout og publisering og en for avspilling

Publiseringsmodulen krever ingen nedlasting, det er en web-applikasjon for desktop bruk (PC, Mac evt annen Datamaskin med desktop monitor og en moderne nettleser).

Vi anbefaler Chrome som nettleser (fordi det er det vi selv tester mest på).
Publiseringsmodulen vil ikke fungere for mobiltelefon og Tablets.

Forbrukere må signere opp med tredjeparts login, feks Microsoft eller Google. Bedriftsbrukere må ha en konto gjennom sin bedrift. Man kan også her singe opp med sin Microsoft Office 365 konto eller Google G-Suite.

Avspilling skjer via en Player app. Denne finnes for Windows og for Android (PCer, tablets og telefoner). I løpet av høsten er det planlagt en versjon også for Apple IOS (iPad og iPhone).

App må lastes ned og installeres på datamaskinen du ønsker å spille av på.