Hvordan oppdatere Firmware på Samsung Tizen (SSP) via DatabeatOMNI?

Denne artikkelen beskriver hvordan oppdatering av Firmware på en Samsung Tizen (SSP) proffskjerm gjøres fra DatabeatOMNI.

Det er ulike metoder man kan bruke for å oppdatere firmware på en SSP / Tizen proffskjerm. I denne artikkelen vil vi kun fokusere på hvordan du kan oppdatere firmware "over the air" (OTA) via DatabeatOMNI.

Hvordan fungerer oppdatering av firmware via DatabeatOMNI?

I DatabeatOMNI har vi en funksjon som gjør det mulig at firmware kan oppdateres OTA. Dette innebærer at Databeat laster opp fil fra Samsung med oppdatert firmware versjon på alle tilgjengelige modeller i DatabeatOMNI. Når en skjerm med feil firmware er tilkoblet og har kontakt med Databeat, vil vi ved hjelp av et par tastetrykk kunne tilrettelegge og oppdatere firmware versjon OTA via DatabeatOMNI.

Før oppdateringen iverksettes må du være oppmerksom på følgende

Før oppdatering av firmware iverksettes i DatabeatOMNI er det et par punkter som må bli undersøkt, forstått og bekreftet.

• Er firmware årsaken til at du opplever problemer med skjermen?

I enkelte tilfeller kan firmware være årsaken til at din Samsung proffskjerm ikke fungerer som normalt, men det kan også være andre faktorer som påvirker dette. Det er derfor viktig å identifisere problemet, og videre kunne bekrefte at dette skyldes feil firmware versjon på skjermen. Vi forstår at dette kan være en vanskelig oppgave, og det anbefales derfor at du tar direkte kontakt med din forhandler før du gjør noe forhastet.

• Skjermmodell og operativsystem

Skjermmodell og operativsystem påvirker hvilken firmware versjon skjermen din skal ha. Med mange ulike skjermmodeller og operativsystemer kan det være vanskelig å holde styr på hvilken firmware som er tilpasset og aktuell for akkurat din Samsung proffskjerm.

Når du oppdaterer firmware OTA i DatabeatOMNI har vi allerede samlet og lagret all nødvendig informasjon om din proffskjerm. Basert på den informasjonen har vi tilrettelagt for at riktig versjon er tilgjengelig og lastet opp for din Samsung proffskjerm.

• Hvordan vet jeg om en nyere firmware versjon er tilgjengelig på min skjerm?

I DatabeatOMNI finner du en oversikt over alle registrerte skjermer og enheter på en lokasjon.

Oversikten finner du under Locations - OMNIplayer.

Under kolonnen Status i DatabeatOMNI vil du se et firmware-ikon som vist på bildet. Fargen på dette ikonet vil fortelle om skjermen har den nyeste oppdateringen eller om en oppdatering er tilgjengelig.

Firmware ikoner DatabeatOMNI

NB! Blått firmware-ikon betyr ikke nødvendigvis at du må oppdatere firmware

Feil på firmware forårsaker problemer ved oppdatering via DatabeatOMNI

Ved enkelte versjoner av firmware eller andre feil på skjerm, kan det oppstå problemer med oppdatering av firmware via DatabeatOMNI. I disse situasjonene kan man oppdatere firmware direkte på skjerm via USB/minnepinne. Les mer om hvordan du kan oppdatere firmware via USB/minnepinne her.