Hvordan får vi innhold fra VGTV og E24 på våre info skjermer ?

Verdens Gang (VG) og Databeat gjør det enkelt for kunder å vise innhold fra VGTV og E24 på egne skjermer. Her forklarer vi hvordan det fungerer og hvor raskt og effektivt det kan aktiveres.

Hva trenger du

• En konto i DatabeatOMNI

Hvordan fungerer det

VGTV har flere ulike kanaler i ulike formater. Både i Stående (Høyde, Portrett) og Liggende (Bredde, Landskap) format. Begge er i 16:9 format og passer til Standard skjermer. VGTV kanalene er laget for visning både med og uten lyd. En betydelig fordel med disse kanalene er at de fungerer svært godt også uten lyd, ved at det er tydelig tekster og headlines så man får full informasjon om hva som foregår uten at det er lyd på skjermen.

• VG Nyheter (Stående/og liggende format)
  • E24 Nyheter (Stående og liggende format)
  • VG Forklarer (Stående og liggende format)

VG/E24 publiserer og oppdaterer innhold fortløpende, noen hyppigere enn andre. DatabeatOMNI snakker direkte med VG/E24 og oppdaterer innhold og sendeplan automatisk. i DatabeatOMNI er VGTV er lagt ut som en såkalt Global Kanal (Global Channel) som kan hentes på to ulike måter som :

• Fullskjermkanal (Innholdet dekker hele skjermen)
  • Widget (Innholdet vises i fritt valgt størrelse hvor som helst på skjermen)

Fullskjermkanal

• I hovedmenyen Fane [Media] velg kanalen du ønsker å legge inn VGTV eller lag en ny (kanal) (+)

• Nederst på siden velg spilleblokken du ønsker å legge til VGTV, eller lag en ny (Spilleblokk). (+)
    Du kan lett endre navnet på så det blir mer forståelig.

• I Spilleblokkens egenskaper velg "Følg" ikonet (lenken).

• Du får nå frem en "Følg" meny til høyre. Her kan du for eksempel søke på "VG" eller "E24" og en liste over tilgjengelige valg vises under. Velg denne og klikk på [Lagre] knappen.
  • Valgt VGTV kanal er nå synkronisert med din spilleblokk og du kan se innholdet som er publisert. Innholdet publiseres automatisk til skjermene som abonnerer på den aktuelle kanalen.

Merk: Du kan ikke legge til egne filer i samme spilleblokk (den er full-synkronisert med valgt VGTV kanal). Om du ønsker å legge til eget innhold bruk en eller flere andre spilleblokker og publiser innholdet du ønsker der. Du kan selvsagt også legge til en ny spilleblokk med annet VGTV innhold, for eksempel en spilleblokk med VGTV og en med E24 for rask god og bred nyhetsdekning.

Widget