Hvordan kan jeg begrense Digital Signage-streamingkostnader i DatabeatOMNI Digital Signage?

DatabeatOMNI kan streame innhold fra en lokal eller en ekstern (Internett) streamingkilde. Men streaming fra internett kan være dyrt. Hvordan kan man begrense streamingkostnadene?

warning admin

Last ned og spill

Kjernekonseptet med Digital Signage er download-and-play. Det betyr at innhold (mediefiler), dvs. en 20 MB videofil, eller en 1 Mb bildefil lastes ned til den lokale spilleren før den spilles av. Filene i medieplanen lastes ned en gang og spilles deretter fra lokal harddisk. Den er raskere og bruker mindre båndbredde, spesielt når filer skal spilles i løkker, ofte mange ganger.

Last-ned-og-spill er fremdeles kjernekonseptet til DatabeatOMNI og OMNIplay.

Streaming

I løpet av de siste årene kan vi streame fra forskjellige kilder og på flere måter. På kontoret, hjemme og ved bruk av smarttelefonene våre. Sannheten er at den bruker båndbredde, noen ganger veldig mye. Dette er det motsatte av Last-ned-og-spill, og for Digital Signage-løsninger bør man være klar over og i stand til å kontrollere mulige konsekvenser, høyt forbruk av båndbredde og potensielle ekstrakostnader.

DatabeatOMNI deaktiverer som standard internettstrømming (så langt som mulig), men tillater kunder å slå den på. KUN administratorer kan slå den på.

Hvor kan streaming kontrolleres

Steder -> OMNI-spillere: Dobbeltklikk på den respektive spilleren, eller velg redigeringsikonet.

locations

På høyre side vil du se et streamingikon som er grått som standard (deaktivert).

Klikk på den for å tillate streaming for spilleren (kun administratorer kan gjøre endringer).

Hva som er og ikke er tillatt

Tillatt (Sett vekk fra innstillinger for streaming)

• Laste ned mediefiler til lokal lagring og spill fra lokal lagring.
  • RTP- eller UDP-streaming er i utgangspunktet lokal nettverksstrømning og tillatt.
  • http/https-innhold strømmer i utgangspunktet ikke data (MEN vær oppmerksom på at noen websider kan være store, og når de oppdateres, kan de forbruke båndbredde).

Ikke tillatt (med mindre streaming er tillatt)

• hls streaming
  • YouTube
  • Kringkast strømmer, beskyttet eller ubeskyttet

Merk: Sosiale medie widgets som inneholder video er ekskludert som standard. Det kan krasje med underliggende video, og mange maskinvareleverandører støtter ikke video-på-video.

Generelt anbefaler vi kundene å være forsiktige med websider og strømmer, både for å unngå overbelastning av båndbredde og økende kostnader.